Google keresési előzmények törlése

Valószínűleg vannak akik nem tudják, hogy nem csak a böngészők rögzíthetik a keresés előzményeit, amennyiben a funkció be van kapcsolva a google fiókban is vissza lehet nézni a keresési előzményeket. Egészen pontosan internetes előzményeknek hívják, mert ez már nem csak a keresésről tárol információkat. Keresési előzmények törlése

Nagyobb baj nincs ebből, persze kérdés ki mire keres és előfodulhat-e, hogy valaki be tud lépni abba a google fiókba. Amennyiben a funkció engedélyezve van mentésre kerülnek a keresések, az is melyikre kattintott és a hirdetések amelyekre tranzakcióval reagált a felhasználó. A history.google.com oldalon lehet áttekinteni az előzményeket és ugyanitt (a fogaskerék ikonra kattintva) az előzmények tárolása tetszés szerint engedélyezhető, vagy leállítható és az egyes elemek törölhetőek.

A szolgáltatás érdekessége, hogy miután a fiókból a felhasználó kilépett, a hirdetések megjelenését még ezt követően is befolyásolhatják a korábban tárolt előzmények. Ennek a kikapcsolására a www.google.hu/history/optout oldalon van lehetőség. Fontos, hogy úgy kell megnyitni a hivatkozást, hogy a google fiókba nincs a felhasználó bejelentkezve.

comments powered by Disqus