Lássunk hozzá, irány a Gmail

Töredelmesen bevallom, hogy a saját fiókom nem áll módomban kitörölni, így a nemes cél érdekében pár óra erejéig létrehoztam egy fiókot, hogy a törlés procedúráját bemutathassam, azt gondolom ennyi belefér. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a cikkben található hivatkozások és instrukciók segítségével roppant gyorsan kitörölhető egy fiók, így javaslom ne kövesse a hivatkozásokat csak úgy kíváncsiságból, amennyiben csak a folyamat érdekli javaslom ez esetben olvassa el a cikket, a lépéseket végigjártam Ön helyett.

Néhány menüpont mélységben lehet megtalálni a törlés lehetőségét, amin egyáltalán nem kell csodálkozni, elég komplex szolgáltatásról van szó, nem lenne szerencsés ha véletlen, vagy hirtelen felindulásból túl könnyen elérhető lenne ez a funkció.

A Gmail fiókban először a jobb oldalon felül a fogaskerék ikonra kattintva a beállítások menüpontra kattintva a lenyíló menüben a beállítások pontot kell kiválasztani.

Ezt követően beállítások oldalon a "Fiókok és importálás" menüpont kiválasztásával jelenleg az első pont a "Fiókbeállítások módosítása". Itt található meg a "Google-fiók egyéb beállításai" hivatkozás.

A böngészőből is elérhető a Google fiók beállítasai oldal az eddigi lépések kihagyásával. Innen kiindulva a Gmail, vagy a teljes Google fiók is törölhető pár lépésben.

Az "Adateszközök" menüpontban letölthetőek a fiók adatok - törlés előtt praktikus - a törléssel kapcsolatosan két lehetőség adódik.

Törölhető a Gmail fiók a "Termék törlése" pontban, meghagyhatjuk, hogy Google fiók további szolgáltatásai elérhetőek maradjanak és lehetőség van egy másik email címet megadni amivel a Google fiókot a továbbiakban használni kívánjuk.
Nagyon jól eltalált a felvezető szöveg: "Kérjük, olvassa el figyelmesen, ez nem a szokásos blabla." Valóban igen körültekintően kell eljárni egy ilyen fiók törlése során és átgondolni végleges-e a döntés és járhat-e bármilyen negatív következménnyel.

A másik lehetőség - én most ezt viszem végig - a Google Fiók teljes törlése. Ez a funkció a "Fiókok és adatok törlése" hivatkozás alatt érhető el. Attól függően, hogy ponotsan milyen szolgáltatásokra regisztráltunk a Google rendszerében, a jelölőnégyzetek segítségével választani lehet, hogy mely szolgáltatásokat, vagy az összeset törölni kívánjuk. Meg kell erősíteni, hogy valóban törölni akarjuk-e a fiókot és beleegyezni, hogy a folyamatban lévő pénzügyi tranzakciókért a fiók törlése ellenére felelős a felhasználó és bizonyos esetekben a bevételei nem kerülnek kifizetésre. Nyilván aki érintett annak tudnia kell mit költött, milyen bevételei voltak, számukra magától értetődik ez a pont.

A piros Google fiók törlése gombra kattintva már nincs visszaút.

A következő oldal üzenete már nagyon konkrétan egyértelmű: "Fiók törölve"... "Fiókját töröltük."

Nem a legszebb búcsú, de hát melyik válás szép?

comments powered by Disqus